-
"
Fabrica de procesare a laptelui
Alimente sănătoase cu gust şi savoare naturală
Fabrica de procesare a laptelui, aparţinând Societăţii Comerciale IAC SA, a luat fiinţă în anul 1994, fiind
constituită ca societate pe acţiuni, Societatea Agricolă Combinatul Agroindustrial Curtici deţinând calitatea de
acţionar majoritar, cu un procent de 99,96% din acţiuni.
Activitatea de procesare a laptelui care se bazează pe o tehnologie modernă ce respectă cele mai stricte norme
de calitate si igienă, precum şi intregul control al calităţii asupra procesului tehnologic, au la bază principiile unui
sistem de sigurantă a alimentelor (HACCP), implementat încă din luna mai 2006, certificarea respectarii cerintelor
impuse prin Sistemul de Management al Calitatii si Sigurantei Alimentului conform standardelor SR EN ISO 9001:
2008 si SR EN ISO 22 000: 2005, obtinandu-se in luna octombrie 2006. Acest fapt garanteaza functionarea unui
sistem unitar de urmărire a calităţii produselor alimentare, care confrma încrederea consumatorilor în securitatea
produselor noastre alimentare.
In aprilie 2009, S.C IAC S.A. a obtinut calitatea de operator intracomunitar cu produse alimentare de origine
animala, conform autorizatiei sanitar-veterinare .......
Laptele supus procesării, în vederea obţinerii unor produse sigure din punct de vedere al siguranţei alimentelor,
este atent analizat zilnic, atât din punct de vedere organoleptic (aspect, consistenţă, gust, miros), cât şi din punct
de vedere chimic (grăsime, substanţă uscată negrasă, aciditate, substanţe proteice) şi microbiologic (germeni
patogeni, bacterii coliforme, număr total de germeni - NTG), prin intermediul unui program strategic, în cadrul
laboratorului uzinal aparţinând S.A. CAI Curtici.
Toate procesele tehnologice, pentru fiecare activitate şi produs în parte, au fluxuri tehnologice distincte, cu intrări/
ieşiri de materii prime, auxiliare, deşeuri, produse finite şi ambalaje, avizate specific industriei alimentare.
Activităţii de producţie a produselor lactate se desfăşoară în fabrica de procesare a laptelui situată în comuna
Macea, unitatea fiind proiectată pentru o capacitate de prelucrare a 10 000 litri de lapte/zi, lapte pentru consum
şi produse proaspete acidofile: iaurturi simple, iaurturi cu fructe, sana, brânză proaspătă, smântână, caşcaval,
telemea, brânzeturi topite, brânzeturi afumate, mozzarella, etc.
Unitatea dispuna de două secţii, dotate cu utilaje performante, conforme cu standardele U.E., secţia pentru
realizarea produselor proaspete şi secţia pentru obţinerea brânzeturilor.
Societatea dispune de mijloace de transport specializate, lucru ce ne permite livrarea zilnică, în condiţii de
siguranţă alimentară garantată, a unor produse proaspete, de o calitate superioară, bogate in nutrienţi, ce poartă
cu certitudine o marcă a calităţii, căutată de fiecare dintre noi, toate acestea fiind obţinute din lapte de cea mai
bună calitate, exclusiv din producţie proprie.
Produsele noastre se comercializează prin intermediul magazinelor aparţinând societăţii, situate atât în municipiul
Arad şi localităţile judeţului Arad, cât şi în municipiul Timişoara.
În prezent se fabrică o gamă largă de sortimente din aproape toate categoriile de brânzeturi şi produse lactate ,
care vin sa îmbunătăţească alimentaţia sănătoasaă a consumatorilor.
1. Lapte de consum
-un lapte omogenizat, pasteurizat,fără conservanţi ai cărui paramentri sunt atent verificaţi
-ambalat la pungă 1 l
2. Iaurt natural 2,8% grăsime
-obţinut din lapte de vacă pasteurizat şi culturi lactice selecţionate
-ambalat în pahare 150 g
3.Iaurt cu fructe 2,8% grăsime
6 sortimente:caise ,ananas,vişine, banane, căpşuni, fructe de pădure
-ambalat în pahare 150g
4.Branza proaspătă de vacă
- sortiment de larg consum mult apreciat pentru valoarea sa nutritivă, obţinut din lapte de vacă, după o reţetă
tradiţională
-ambalată în pungi 500g şi caserole 500g
5.Branză telemea
- lapte de vacă
-ambalată în pungi vid 300g
6.Cascaval Dalia şi caşcaval afumat
- produs cu o consistenţă mai tare, culoare galbenă intens, gustul şi aroma specifică brânzeturilor din lapte de
vacă
-ambalat în vid - 500g şi 900 g
7.Mozzarella
-din lapte de vacă pasteurizat şi culturi selecţionate
-ambalată în pungi vid 500 g
8.Branză de burduf
-este o branză maturată, culoare gălbuie, consistenţă slab sfărâmicioasă, uşor picantă, obţinută dintr-un amestec
de caş de vacă şi smântână
-ambalată în membrană 300g
9.Smântână şi cremă de unt
-obţinute din lapte de vacă pasteurizat, grăsime din lapte, proteine din lapte, fermenţi lactici selecţionaţi
-consistenţă cremoasă cu diferite procente de grăsime
-ambalată în -găleţi 1kg, pahare 200g şi caserole 250g
10.Brânză Trapist
- sortiment care se caracterizează printr-un desen specific al pastei de consistenţă semitare, gust şi aromă
deosebită
-ambalat în pungi vid - 2kg şi 250g
11.Sana şi lapte bătut grasime 3,6%
-lapte de vacă omogenizat ,pasteurizat şi cultură lactice selecţionate
-ambalat în pahare 200 g
12.Brânză topită
-obţinută dintr-un amestec de telemea, caş şi smântână de vacă
-ambalată în membrană 250g